Holisztikus Magazin

TEST + LÉLEK + SZELLEM

gallery/vonal

Magazinja

Elvis

Videotéka

Gyönyörű zöld
Otthonunk
Nostradamus
Man

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

gallery/boldog_csalad
Önismeret

Egy komoly teszt útkeresőknek:

MÁSOK EZT NÉZTÉK LEGTÖBBSZÖR:
Párkapcsolat
gallery/oqpqh90

A rejtett angyalok...

a szűz havának szülöttei

Elfogult írás lesz – előre szólok. Kiugróan sokan vannak a közvetlen környezetemben, és annak ellenére, hogy az egyik legnehezebben kezelhető embertípus: mindegyiküket nagyon - de mindegyiküket másért szeretem.

 

Halak aszcendensűként talán dolgom van velük, talán tartanak egyfajta tükröt azokból a tulajdonságokból, amiket erősíteni kellene magamban… bár szakmailag (is) nyilván nagyon sablonos, sekélyes dolog volna ezt így egyszerűen kijelenteni.

 

Ennél sokkal, de sokkal több van bennük!

"Az angyal olyan, mint a gyémánt.

Nem lehet csinálni, csak találni.

És nincs két egyforma a világon."

Farkas Andrea

asztrológus írása

Mindenesetre nekem nagyon sokat segít, hogy lehetőségem van az ő szemszögükből is vizsgálni a magam hibáit – és most néhány „Szűz-kulcsszón” keresztül szeretném megvilágítani azt, amit ők tesznek hozzá az EGYséghez.

Az örök kritikus:

 

Hát igen – erről valóban felismerhetőek :)

Mindenről van véleményük, és ezt meg is osztják,- nem számít a hely, a társaság vagy a szituáció… Mondjuk általában a legrosszabbkor jön ki belőlük… amitől többnyire mindenki roppant kínosan érzi magát körülöttük, de ez őket egy cseppet sem zavarja.

 

Mondok példákat.

Én talán csendben elfogyasztottam volna a véletlenül félresikerült (vagy nem a megszokott) fűszerezésű ételt a vendéglőben, és nem hoztam volna frászt a megszeppent pincérre (mellesleg erről ő tehet a legkevésbé).

Jobb híján megfogadtam, hogy vagy nem megyek az illetővel többé ilyen helyre, - ha mégis: legfeljebb majd előkóstolok. :) :)

 

Aztán: a Szűznek a legnagyobb tömegben is biztos feltűnik, hogy a szembejövő pár hölgy tagja 120 kiló, míg a fiú csak 50… Majd miután fennhangon megállapít: látványosan elkezdi nem érteni.

Ilyenkor kell résen lenni, mert ha nem figyelsz eléggé, akkor a Szűz előrehelyezett ujjal meg is mutatja,- rosszabb esetben (hála a Merkúrnak) elpantomimozza a témát. Nagyon ciki tud lenni :))

 

Lehetséges, hogy az incidens hozzájárult az idegen hölgy egészségügyi javulásához, mert ennek hatására fogyókúrázni kezdett… erről nincs pontos információm. Az viszont biztos, hogy még ma is megnyílik alattam a talaj, ha eszembe jut az eset,- úgyhogy lendüljünk is inkább át egy másik kulcsszóra.

gallery/szuz
Egészség-mánia:

 

  • Láttál már patika-pontossággal élére állított gyógyszeres dobozokkal, vitaminokkal teli kisszekrényt?
  • Kötöztél már apró vágott sebet két kilométer gézzel?
  • Ültél más orvosi rendelőben kísérőként órákat egy egyszerű nátha miatt?
  • Egyáltalán: ápoltál már Szűz típusú beteget? Nem? Barátocskám… te szinte semmit se’ tudsz a világról! :)

Sose felejtsd el: egy Szűz sosem beteg. Ő adott esetben az életéért küzd!

gallery/be_1
Munka- és tökéletességmánia:

 

Na – ez a másik. Társban-kollégában-főnökben egyaránt volt/van szerencsém az ominózus jegyhez.

Akkor is hajnalban kelünk, ha ráérünk délelőtt elvégezni a feladatot, és addig el se jövünk, amíg nincs patentre állítva minden.

Munkaidőben ötpercenként kontrolláljuk a dógozót, majd ha végzett, ellenőrizzük le, hogy minden pontosan illeszkedik-e a tervhez. Inkább éjfélkor derüljön ki, hogy valami nem stimmel, mint másnap pirkadatkor – amikor az új project indul. Naná.

 

Azért van ennek jó oldala is: többek között az, hogy az elmúlt húsz évben nemigen adtunk ki olyan munkát a kezünkből, amiben más utólag hibát talált volna – és ezt egy (illetve több) Szűznek köszönhetem. (nem mintha lett volna bármi más választásom…:))

gallery/www-axus-hu-kapu-072

Ezen kívül olyan dolgokat is megtanultam, ami nem tartozik szorosan a hivatásomhoz.

Tudtad például, hogy azért tart eszementsokáig beállítani egy hatalmas kovácsoltvas-nagykaput, mert ami az egyik oldalán 3 mm eltérés, az a másik végén már több centi is lehet… miáltal cseszik majd rendesen becsukódni?! Ráment fél napom erre az információra, és biztos nagy hasznát veszem majd egyszer, ha befuccsol a horoszkóp-biznic. Addig tárolom. ;)

 

Vitatkozó:

 

Halakként talán a legnehezebb nekem ezzel a tulajdonsággal azonosulni. Nem arról van szó, hogy bólogató szélvédődísz módjára ráhagynék mindenkire mindent, csak vannak esetek, amikor elég volna elfogadni a másik véleményét, mondandóját, érveit - kommentár nélkül. Már megszoktam, hogy az én Szűz-eimnél mindig így kezdődik egy mondat: „igen, de…” Esetleg: „oké, ám”…

gallery/1337510819.719-szubjectv-f[1]

Két dolgot lehet ilyenkor tenni.

  • ha befejezted a monológodat, figyelj jól, és ha látod, hogy a Szűz levegőt vesz, azonnal kezdj el egy tök más témáról beszélni
  • feltett kézzel, megadóan ismerd el, hogy igaza van, hiszen te nem látod jól az érem összes oldalát.  Ő viszont igen,- és ezzel az előnyével képes olyan szemszögből is rávilágítani dolgokra, amiket akkor se vennél észre, ha nagyítóval figyelnél.

 

Racionális:

 

A Szűz-személyiség egyébként mindenkinek a valódi, anyagi világban való helytálláshoz nyújt segítséget. Értelmességénél fogva a racionalitás talaján tart, mielőtt nagy idealizmusunkban azt találnánk hinni, hogy az élet habossüti.

 

Rendkívül tiszta és logikus gondolkodásával tisztázza az átláthatatlan helyzeteket, - és magas szinten igencsak korrekt, pontos, megbízható jelzésekkel vezet. Jelenlétével,- még a direkt hibakeresésével is – összetartja a dolgokat, megakadályozza a szétesést, a szétszóródást.

 

Neki látnia kell pontosan, hogy mi lesz a végén abból, amit az elején beletesz… minden egyéb számára érdektelen. Engem már sok hirtelen és meggondolatlan lépéstől megóvtak – köszönet nekik érte!

gallery/1

A határtalan nagy realizmus buktatója lehet, hogy a Szűz kibillen a másik oldalra, és odáig jut, hogy nincs hite – csak gondolata. Én mindig ettől féltem az enyéimet…

 

hiszen hit nélkül mit ér a lélek… és lélek nélkül mit ér az anyag?...

 

szerény:

 

Nyilván ez is - mint minden más – a hozzá tartozó aszcendens függvénye. De igen, alapjáraton játszik a szerénység,- különböző köntösben. Lehet az önbizalom hiányának nevezni, - mert tettek nem voltak eléggé elismerve az élet során – de lehet egy belső félelem az, hogy amit elért, nem elég…

még mindig nem elég, … soha nem elég… Hogy mások jobbak… vagy egy valaki jobb, aki emiatt elviszi azt, aki/ami fontos…

 

Egy ellentétes habitusú aszcendenssel örök belső háborút tud vívni a lemondás és a megszerzés,- az elvonulás és a megmutatkozás, - a statiszta és a sztár szerepe között. Nagyon sok múlik azon, hogy megértse a különbséget a szolgálat (mint segítés) és szolgaiság között,- hogy puszta kishitűség miatt ne adja fel az álmait.

Mert ha valaki képes azokat a hegyeket elgörgetni, az ő. Ezt el kellene hinnie magáról. (De tudjuk, hogy állnak a hittel…)

 

Szenvedő:

 

A numerológiában a Szűz jegye a 4-eshez tartozik,- mely egy erősen karmikus szám, és melynek túlsúlya nehéz sorsot – és lassú fejlődést – jelent. (Szeretve tisztelt numerológia-tanárom sűrűn emlegette ezzel kapcsolatban a 4-es metrót, mint példát :)).

gallery/362625_594236865_big-2zosv7zizusltwaszr2rr4

A nehéz sors azonban nem törvényszerű, ha a gondolkodást sikerül egy kicsit átkonfigurálni,- és az önbizalom növelésével a fejlődés is gyorsabbá válhat. Az ominózus metró sorsának már annyi…marad amilyen… de minden Szűz a maga kovácsa lehet, ha nem a szenvedésre koncentrál.

 

Munkám – és életem - során hasonló dolgot szoktam tanácsolni nekik, mint a Bakoknak: a boldogságot NE tolják maguk előtt, NE kössék célokhoz! Örüljenek a mában, a mának,- és éljék meg a pillanatot! Legyenek kicsit lazábbak, ne ilyen mereven… (és kábé mintha a Napnak mondanám, hogy ne világítson…)

 

Vallom, hogy minden Szűz életfeladata, hogy felemelje a fejét,- ne a sarat nézze, hanem az eget,- és számukra az igazi kivezető út a spiritualitásban rejlik. Kitörés az anyag fogságából – FELFELÉ.

 

Ne a tragédiákra fokuszáljanak, ne csináljanak a fájdalmukból olyan istent, akit utána kötelező imádniuk. Bennem (és másokban) nem az általuk felnagyított, kitalált – vagy valós – tragédiájuk ébreszt tiszteletet, mint ahogy hiszik – hanem a puszta létezésük.

 

Amit és ahogyan adnak.

gallery/20

Ezekkel a sorokkal szeretném köszönteni

Férjemet (Társamat),

Tanítómat (Mesteremet/Lelkem Másik Felét),

Legigazabb Barátnőmet,

és fogadott Leánykámat

a közelgő születésnapjuk alkalmából.

 

Nem könnyű Veletek, de nélkületek lehetetlen volna. :)

Köszönöm, hogy vagytok nekem, és hogy (ha már ez a nagyvilág olyan reménytelenül tökéletlen) létezésetekkel megpróbáljátok tökéletesíteni az én kis világomat.

Nem mellesleg Isten éltessen minden Szűz havában születettet! :)

Férfi lélek
gallery/merkel

Kevés olyan közismert ember - és azok között is kevés politikus - akad, aki annyira óvja a magánéletét, mint Angela Merkel. Pedig az igazi személyiség, a mozgatórugók igazán a hétköznapi tettekben, az életvitelben tükröződnek a legjobban,- ez a fajta távolságtartás pedig éppúgy lehet belső igény, mint egy jól felépített imidzs (esetleg a kettő keveréke) ...

Mi pedig segítségül hívjuk a numerológiát, hogy bepillanthassunk egy kicsit a fátyol mögé.

tabuk nélkül